Saudiprinssi lahjoittaa 39 500 000 000 euroa hyväntekeväisyyteen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Prinssi Al-Waheed bin Talal on ilmoittanut lahjoittavansa 39,5 miljardia euroa hyväntekeväisyyteen. Jättilahjoitus jaetaan eri hyväntekeväisyyskohteiden kesken. Maailman avokätisimmän lahjoituksen jälkeen prinssille jää 700 miljoonan euron omaisuus.

Lahjoituksen myötä hän siis luopuu lähes kokonaan omaisuudestaan. Metro-lehden mukaan prinssi lukeutuu 20 maailman varakkaimman ihmisen joukkoon. 60-vuotias prinssi toivoo lahjoituksellaan parantavansa maailmaa kaikilla sen ongelmallisilla osa-alueilla.

Prinssi toivoo, että hän voisi edistää kulttuurien välisten erojen ymmärtämistä ja että hän voisi kehittää yhteiskuntia ja opettaa ihmisiä suvaitsevaisemmiksi, hyväksyväisemmiksi ja tasa-arvoa kunnioittaviksi.

Prinssi haluaa, että tulevaisuuden yhteiskunnassa sukupuolten välillä vallitsee tasa-arvo, nuorten kehitystä tuetaan ja ihmiset yhdessä tukevat toisiaan katastrofien sattuessa. Prinssi on ilmoittanut pitävänsä huolen, että lahjoitus löytää oikeat kohteensa ja maailma tulee sen myötä muuttumaan paremmaksi.