NASA tutkii outoa havaintoa – UFO paloi ilmakehässä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltain yllä on hiljattain nähty valoilmiö, jolle ei näyttäisi löytyvän selitystä. Maan ilmakehässä palava tunnistamaton esine valaisi yötaivaan kesäkuun 29. päivänä. NASA on ilmoittanut, että taivaalla nähty esine ei ollut meteori.

Taivaalla nähty esine lensi NASA:n tekemän arvion mukaan noin 23.400 kilometrin tuntivauhtia. Asiantuntijoiden mukaan se on liian hidas ollakseen meteori. American Meteor Society -meteoriyhdistykselle on tulvinut yhteydenottoja ja havaintoja on kirjattu yhteensä 150 kappaletta.

Monet yötaivasta tarkkailleet onnistuivat kuvaamaan ilmiön videolle. Myös NASA on tutkinut omaa kuvamateriaaliaan. Videolla nähty lentävä esine hajoaa ilmakehässä lopulta palasiksi. Metro-lehden mukaan vaikuttaisi siltä, että lentävän esineen alkuperä jäänee mysteeriksi.