Parodia Apple Music -palvelusta: ”Täysin uusi innovaatio”

Digi · Annukka Heikkilä

Applen laitteiden käyttäjät ovat alkaneet päivittämään laitteisiinsa yhtiön uuden Apple Music -palvelun. Apple Music -palvelun kerrotaan olevan varteenotettava kilpailija Spotifylle, mikä varmasti pitääkin paikkansa, koska se on monella tapaa kuin Spotify.

CollegeHumor iski palveluiden samankaltaisuuteen osuvasti hauskalla parodiallaan. Ryhmä julkaisi YouTube-kanavallaan hauskan parodian Apple Music -palvelusta. Parodian nimi, Apple’s Latest Innovation: Copying Spotify, kertoo jo paljon, ja videon mukaan palvelu onkin täysi kopio Spotifysta.

Videolla vitsaillaan ironisesti sillä, miten Apple kopioi Spotifyn ominaisuudet lähes täydellisesti, koska Spotify on jo niin hyvä. Ainut ero palveluissa on se, että iPhonen käyttäjä pakotetaan lataamaan sovellus.

Apple kertoo videolla keksineensä uusia musiikkimaailmaa ja sen kuluttamista mullistavia toimintoja, jotka itseasiassa jo löytyvätkin Spotifysta. Applen toimitusjohtaja Tim Cook vastaa vielä lopuksi kysymykseen, miten Apple Music toimii. Vastaus on lyhyt ja ytimekäs: ”Kuvittele, että käytät Spotify-palvelua”.