Työmatkoista odottamaton paljastus – himoshoppailua ajankuluksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Työmatkan kulkeminen voi olla väsyttävää ja tylsää. Pitkiä matkoja päivittäin linja-autossa istuvat arjen sankarit kuluttavat puhelimensa akkua aktiivisesti ja uuden tutkimuksen mukaan myös rahaa. Työmatkojen aikana ihmiset kuluttavat verkossa tehtyihin ostoksiin noin 13 miljardia euroa.

The Centre of Economics and Business Research teki yhdessä Zapp-mobiilisovelluksen kanssa ihmisten kuluttamistottumuksia selvittävän tutkimuksen. Tutkimuksen tuloksista kävi ilmi, että ihmiset käyttävät verkkokauppoihin jo pelkästään työmatkojensa aikana noin 13 miljardia euroa joka vuosi.

Suosituimpia hankintoja työmatkojen aikana ovat vaatteet ja erilaiset puhelinsovellukset. Keskimäärin ihmiset käyttivät 50 euroa viikossa työmatkojensa aikana kuluttaakseen aikaa nopeammin. Metro-lehden mukaan osa vastasi tutkimuksen kyselyyn kuitenkin tekevänsä ostoksia tarkoituksella juuri tuolloin, koska se on heille sopivin aika ostoksien tekoon.