Haastattelussa Petri Nygård

Haastattelut · Stara.fi

Satumaa-tuplasinglensä äskettäin julkaissut Petri Nygård ehti keikkakiireiltään kertoa kuulumisiaan Staralle. Kesäfestareita parhaillaan aktiivisesti kiertävä räppäri kertoi halunneensa tämän vuoden kesäsinglestään hieman aikaisemmista poikkeavan.

– Ajattelin, että kun olen kesäbiisejä tehnyt ja mulla Lomalla-biisi ja Kerran kesässä yhdessä Klamydian kanssa, niin nyt halusin tehdä hieman erilaisen. Mä en ole käyttänyt aiemmin naislaulajia kunnolla, ja nyt mä halusin sellaisenkin. Sellaisia uusia juttuja, Petri Nygård kertoi.

– Siitä taisi joku muukin sanoa, että on erilaisen kuuloinen Nygård kuin aiemmin. Kun mä ajattelin, että kesäfiilistä ja kesäbiiisi, niin eihän kesällä kiroilla tai olla myrtsinä tai vihaisena. Kesällä lähinnä vituttaa, jos koivuhalkoja hakkaat ja lyöt ohi tai on liikaa hyttysiä tai sauna ei syty. Satumaa-biisissä ei ollut hyttysiä eikä muutakaan sellaista, kun siinä on hyvää kesäfiilistä. Siinä on iloisempi ja reippaampi fiilis.

Uuden musiikin myötä Nygård vaihtoi myös tuottajaa hakiessaan hieman uusia tuulia musiikkiinsa. Nyt tuottajaksi löytyi lukemattomista kotimaisista ja ulkomaisista hiteistään tunnettu Mikko ”Setä Tamu” Tamminen.

– Tuossa vuoden julkaisutauon aikana halusin löytää uusia tuottajia, että saisin uutta fressiä kulmaa ja pientä puhdistusta aikaan. Hain uusia tuottajia ja jos nyt mietitään suomalaisia huipputuottajia, niin kyllä Tamun nimi tulee heti mieleen.

– En tuntenut Tamua aikaisemmin, enkä ollut häneen törmännyt, mutta laitoin ihan vaan mailia ja Tamu sieltä mukavana miehenä heti vastasi, että tehdään ihmeessä. Tamun kanssa oli niin leppoisa ja helppo tehdä, että ollaan tehty useampikin biisi vielä. Mulla on siis muitakin Tamu-biisejä julkaisematta, Petri Nygård paljasti Staralle.

Elokuva- ja näyttelijäuralle

Nygård kaavailee jo uransa laajentamista musiikista myös toisenlaisiin kuvioihin. Taannoin julkisuuteen vuoti tieto, että Petri Nygård on mukana elokuvaprojektissa, josta ei kuitenkaan olisi vielä saanut kertoa. Räppäri vahvisti Staralle, että leffaura on tosiaan alkamassa, mutta oli muuten projektistaan vielä melko vähäsanainen.

– Tekeillä on, ja käsikirjoitusta tehdään. Mitään muuta ei ole vielä kiveen kirjoitettu, eikä haluttais puhua siitä vielä mitään. Siitä en sano mitään muuta kuin että haluan tehdä elokuvia, ja sitä mä olen tähänkin mennessä sanonut, Petri Nygård kierteli.

Samalla suosikkiartisti kuitenkin paljasti, että ura näyttelijänä tai televisiotähtenä kiinnostaa häntä artistiuransa lisäksi.

– Kyllä kiinnostaa. En osaa niin pitkälle sanoa, että haluaisin puhua mistään näyttelijäurasta tai semmoisesta. Mä haluaisin tehdä nyt tuon ensimmäisen ja katsoa, että millainen se on. Nyt siitä ei viitsi vielä muuta kuin unelmoida. Olen aina ajatellut, että voin tehdä mitä vaan ja musta on mihin tahansa, ihan vaikka televisioon ja mihin tahansa.

– Periaatteessa voisin tehdä ihan juontohommiakin, kunhan muokkaan sen omanlaisekseni. Joskus joku väläytteli, että 2000-luvun Uuno Turhapuro -saagaa jatkettaisiin. Vähän kuten olen jo noilla mun musavideoillakin Las Vegasissa, Pattayalla, lomalla ja avaruudessa. Mä voin olla missä vain. On se näyttelijäura mielessä käynyt, mutta nyt on niin aikaista vielä.

”Vihreää teetä tykkään juoda”

Suosikkiräppäri viettää paljon aikaansa bacstageilla ja keikkabussissa. Nygårdin hiteissä kerrotaan usein kosteista bileistä, mutta mitä keikan jälkeen oikeasti tapahtuu? Kysyimme Nygårdilta miten kosteita bileet ovat yleensä festareiden esiintymisten jälkeen.

– Kyllä houkutukset ovat kovat. Yleisesti aina puitteet tuolla kesäfestareilla ovat upeita ja muutenkin tuollaisen ravintola- ja klubikeikkojen jälkeen on hieno vetää isoilla lavoilla ulkona. Samalla näkee paljon artistikavereita ja tuttuja, joten houkutus on kova.

– Pyrin siihen, että keikat täytyy vetää täysillä ja satakymmenen lasissa. Niin kovaa ei pidä bailata, että keikat kärsivät, vaan silleen sopivasti, Petri Nygård kertoi Staralle.

Artisteilla on lähes aina takahuoneeseensa oma vaatimuslista, eli raideri. Räppäri paljasti myös mitä Petri Nygårdin raideri tänä kesänä sisältää.

– Ei ole sillai mitään erikoisia voimajuomia. Periaatteessa legendaarinen Selvä päivä -biisi on syntynyt juuri tuosta raiderista, eli Jallua, Kossua ja kaljaa. Ja sitten meillä on jatkoille likoille jotain siidereitä. En tiedä mitä ne niillä tekee tai kuka ne juo, mutta on siellä jotain siidereitäkin, Nygård kertoi.

Pelkkää alkoholia takahuoneeseen ei kuitenkaan vaadita.

– Tietenkin vettä pitää olla paljon. Vihreää teetä tykkään juoda myös ja kahvia. Siinä on jo märkää aika paljonkin. Sitten syötävissä mennään ihan perinteisellä, eli jotain nakkeja, kinkkua ja juustoa. Ja semmoista. Ei mitään ihmeellistä. Enemmän se on sillai nesteytystä.

Perinteisesti artistien ja yhtyeiden takahuoneet ja keikkabussit ovat ”kaikkein pyhimpiä” paikkoja, sillä niissä artisti voi niin halutessaan levätä rauhassa ja latautua tulevaan keikkaan. Usein ne ovat kuitenkin myös melko railakkaita bilepaikkoja – varsinkin keikan jälkeen. Mutta miksi fanit haluavat päästä hänen keikkabussiin ja backstagelle?

– Se on mystistä! Se on ihan sama asia onko se sitten backstage vai keikkabussi. On mielenkiintoista, ihmiset haluavat sinne ja pettyvät siellä. Kun ne tulevat sinne ihan hirveellä haipilla ja sit ne ovatkin yhtäkkiä silleen, että ”Tässäkö tää nyt on?”. Mä olen aina sitten, että ”Mitä te nyt sitten luulitte, että mitä täällä pitäisi sitten olla?”, Petri Nygård ihmetteli.

– Pitäiskö keikkabussissa ja bäkkärillä olla joku uima-allas tai poreallas vai mitä. Siellähän on jo sohvat ja televisiot ja meillä on kaappi täynnä juomaa. Mitä siellä sitten pitäisi olla. Se on minusta aina huvittavaa, kun en tiedä mikä on ihmisillä oletus siitä millaisia suihkulähteitä siellä pitäisi olla? Ei siellä mitään ihmeellistä ole, artisti vakuttaa.

”Jos tietäisin niin olisin superrikas”

Petri Nygård on huippusuosittu myös sosiaalisessa mediassa, jossa sadattuhannet ihmiset seuraavat hänen räväköitä päivityksiään. Stara tiedusteli vaikuttaako valtava suosio päivitysten sisältöön ja miten räppäri suhtautuu mittavaan seuraajamäärään.

– En mä ota siitä mitään paineita. Se on mulle aika helppoa, kun joka tapauksessa tunnustaudun aikamoiseksi nettiaddiksiksi muutenkin. Mun blogissa ja saitilla on lähinnä mitä musiikkia olen kuunnellut ja videoklippejä katsellut Kommentoin ja jaan niistä parhaita paloja mun faneille, eli se on helppoa ja luonnollista, Petri Nygård kertoi Staralle.

– Lähinnä mietin, että se on aika jännä homma miten niitä seuraajia on sitten yhtäkkiä niin paljon ja miksi niitä ei ole muilla artisteilla niin paljon. Mikä siinä kiehtoo? Jos tietäisin mikä sen salaisuus on, niin mä olisin supersuperrikas mies. Pistän vaan menemään mitä itsekin fiilistelen. Ihmisiä näyttää kiinnostavan ja mä oon vaan tyytyväinen ja onnellinen.

Stara tiedusteli lisäksi miten nestemäisistä juomista usein riimittelevä artisti suhtautuu vaatimuksiin saada viinit Suomen maitokauppoihin keskieurooppalaiseen tapaan.

– Ei Suomi varmaan ole mikään viinikansa, mutta se olisi hyvinkin eurooppalaista, enkä usko, että siinä mitään hirveetä muutosta tapahtuisi. Suomalaisetkin oppisi samalla juomaan enemmän viinejä. En osaa sanoa, kun olen itse enemmän viskimiehiä, mutta joskus tykkään viiniä lähinnä ruoan kanssa juoda. Se on minulle enemmänkin ruokajuoma, joten se sopisi hyvin ruokakauppaan, Nygård linjasi.

Jocka Träskbäck