Venäläisjoen rannalta erikoinen löytö – kilpikonna kuin dinosaurus

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Amur-joen rannalta Venäjältä löytyi erikoinen näky. Anastasia Steshina kohtasi ison kilpikonnan, joka ei näyttänyt lainkaan tavanomaiselta. Hurjan ulkonäkönsä ansiosta kilpikonna muistutti enemmänkin dinosaurusta kuin oman lajinsa edustajaa.

Steshina kuvasi kohtaamisen videolle. Kilpikonnalla on symmetriset piikit kilvessään, sen pää ei näytä niin kiltiltä kuin tavallisen kilpikonnan ja sillä on myös liskonomainen häntä. Videolla Steshinan ystävät yrittävät houkutella ja auttaa kilpikonnaa takaisin veteen, jonne päästyään se lähteekin sulavasti uimaan kauemmas rannasta.

Dinosaurukselta näyttävä kilpikonna on myöhemmin tunnistettu Daily Mail -lehden mukaan alligaattorikilpikonnaksi. Alligaattorikilpikonna on yksi suurimmista makeanveden kilpikonnista, ja se kuuluu näykkijäkilpikonniin. Venäläiset kokivat siis tällä kertaa dinosauruksen löytämisen suhteen pelkän läheltä piti -tilanteen.