Lapsilta kysyttiin kadulla: ”Mitä homoavioliitto tarkoittaa?”

Lifestyle · Annukka Heikkilä

Yhdysvalloissa laillistettiin hiljattain tasa-arvoinen avioliittolaki, joka on jakanut paljon mielipiteitä. Vanhempien suuri huolenaihe on Jimmy Kimmel -juontajan mukaan se, miten asian pystyy selittämään lapsille.

Jimmy Kimmel laittoi haastattelijan kadulle ottamaan selvää, mitä mieltä lapset ovat homoavioliitosta. Kimmel ei pysty uskomaan, että lasten olisi vaikeaa ymmärtää tasa-arvoista avioliittolakia, ja juontaja olikin oikeassa.

Lapsi toisensa jälkeen kertoo tietävänsä uuden lain tarkoittavan sitä, että mies saa mennä toisen miehen kanssa naimisiin ja nainen saa mennä toisen naisen kanssa naimisiin.

Haastattelija kyseli lapsilta myös, että onko heidän mielestään oikein antaa kenen tahansa mennä naimisiin. Lapset olivat sitä mieltä, että kaikkien naimisiin haluavien tulisi saada mennä naimisiin kenen kanssa he haluavat. Homoavioliittojen ymmärtäminen ei ollut suurimmalle osalle lapsista lainkaan hämmentävää ja lapset osoittivatkin vanhempien huolenaiheet täysin turhiksi.