Nainen julkaisi selfieitä meikittömänä – kommentit tyrmistyttävät

Lifestyle · Annukka Heikkilä

Naisten ulkonäköpaineista puhutaan nykyään melko paljon. Isommat tytöt ovat kyllästyneet heidän koostaan huomauttelemiseen eivätkä hoikatkaan tytöt jaksa kuunnella kommentteja siitä, miten heidän tulisi syödä enemmän.

Viimeaikoina myös naisten meikkausrutiinit ovat herättäneet keskustelua siitä, onko runsaan meikin käyttäminen huijaamista. My Pale Skin -kanavaa YouTubessa päivittävä meikkitaiteilija ja bloggaaja Em Ford julkaisi hiljattain kanavallaan voimakkaan videon, jossa hän paljasti ulkonäkökommentoinnin raadollisuuden.

Meikittömiä kuvia arvostellaan rankalla kädellä ja meikillisiä ylistetään. Ford kertoi alkaneensa julkaista itsestään meikittömiä kuvia sosiaalisiin medioihin kolme kuukautta sitten, minkä jälkeen noin 100.000 ihmiset ovat kommentoineet hänen kasvojaan. Meikittömät kuvat ovat saaneet paljon todella rumia kommentteja kun taas ehostuskuvia on kehuttu kauniiksi ja täydellisiksi.

Lähiaikoina negatiivisia kommentteja on alkanut kuitenkin satelemaan myös kuviin, joissa naisella on meikkiä. Kommenteissa naista syytetään liiallisesta meikin käyttämisestä, ulkonäkönsä valehtelemisesta ja miehet ovat jopa kommentoineet, että eivät voi enää luottaa naisten ulkonäköön hänen kuviensa perusteella.

Videon aikana Ford on aluksi meikittömänä julman kommentoinnin keskellä. Meikattuaan kommentit muuttuvat positiivisiksi. Lopulta Ford ottaa kuitenkin vielä kaiken meikin pois kasvoiltaan, koska hän ei pysty ulkonäöllään koskaan miellyttämään jokaista.