Elokuva-arvostelussa Terminator Genisys 3D

Elokuvat · Tim Isokivi

Pysäyttämätön tuhoajarobotti Terminator on tehnyt paluun valkokankaalle. Tällä kertaa mukana on myös Arnold Schwarzenegger, joka palaa suosikkirooliin yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Lähtökohdat ovat siis ainakin hieman paremmat kuin edellisessä Terminator Salvation -elokuvassa.

Vuonna 2029 käydään ihmiskunnan ja koneiden välisen sodan viimeisiä vaiheita. Kuten sarjan ensimmäisessä osassa, vastarintaliikkeen johtaja John Connor (Jason Clarke) lähettää Kyle Reese-nimisen sotilaan (Jai Courtney) 1980-luvulle estääkseen niin ikään tulevaisuudesta saapunutta Terminatoria tappamasta hänen äitiään, Sarah Connoria (Emilia Clarke). Perillä Reeseä odottaa kuitenkin yllätys, sillä menneisyys ja siten myös tulevaisuus eivät ole entisellään.

Terminator Genisys alkaa melko lupaavasti. Elokuva leikittelee aikaparadokseilla, ja kääntää monet kahden ensimmäisen Terminator-elokuvan käänteet selälleen. Hetken aikaa vaikuttaa siltä, että Genisys voisi olla jopa paras Terminator-elokuva sarjan kahden ensimmäisen osan jälkeen.

Valitettavasti elokuva lässähtää varsin nopeasti ja muuttuu erittäin kaavamaiseksi Hollywood-toiminnaksi. Jännittäväksi tarkoitetut kohtaukset eivät jännitä, isoksi tarkoitettu juonenkäänne paljastettiin jo trailerissa eivätkä hahmot vakuuta. Elokuva on kuin heikko kopio huomattavasti taitavamman James Cameronin mestariteoksista.

Jai Courtney on outo valinta Kyle Reesen rooliin. Toisin kuin hahmoa ensimmäisessä elokuvassa näytelleellä Michael Biehnillä, hänellä ei ole minkäänlaista karismaa. Game of Thronesista tuttu Emilia Clarke selviytyy Sarah Connorin roolista hieman paremmin, mutta valitettavasti hänkään ei voi pelastautua kehnolta käsikirjoitukselta. Onneksi sentään Arnold Schwarzenegger onnistuu vanhasta iästään huolimatta edelleen vakuuttamaan tuhoajarobottina.

Terminator Genisys on malliesimerkki turhasta jatko-osasta. Yritys päivittää sarja nykykatsojille epäonnistuu pahimman kerran. Elokuvan tekijät olisivat voineet ottaa oppia omasta käsikirjoituksestaan: Joskus vanhempi malli toimii huomattavasti paremmin kuin päällisin puolin näyttävämmät ja loppupeleissä ontoiksi osoittautuvat uudet versiot.

Lajityyppi: Toiminta, jännitys, seikkailu, sci-fiLevittäjä: Finnkinon teatterilevitysOhjaaja: Alan TaylorPääosissa: Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke, Jai Courtney, Jason Clarke, Matt SmithEnsi-ilta: 26.6.2015Kesto: 2h 05 minIkäraja: 12

Pisteet 2/5