iPhone-käyttäjä, sinua seurataan! Puhelimesi tallentaa katuosoitteita

Digi · Annika Kela

Älypuhelimet tallentavat tunnetusti tietoja käyttäjästään. Muun muassa tieto sijainnista mahdollistaa esimerkiksi karttapalveluiden käyttämisen. Eräs iPhonen omistaja huomasi, että puhelin tallentaa yllättävän yksityiskohtaisesti tietoa käyttäjän liikkeistä.

Tietosuoja-asetuksista nimittäin löytyy katuosoitteet, joissa puhelimen käyttäjä on vieraillut kellonaikoineen. Katuosoitteet voi kaivaa esille iPhone-puhelimesta valitsemalla asetuksista Tietosuoja – Sijaintipalvelut – Järjestelmäpalvelut – Usein käydyt paikat. Tämä valita käyttäjän tulee ottaa pois toiminnasta, ellei halua paikkojen tallentuvan.

Melody Puckett järkyttyi nähdessään, että puhelin tiesi käyttäjän kotiosoitteen ja työpaikan osoitteen, vaikka hän ei ollut ilmoittanut niitä tiedoissaan. Vaikka katuosoitteiden tallentaminen ei ole välttämätöntä ohjelmien toimivuuden kannalta, tallentaa iPhone silti tiedot omaan luetteloonsa.

Melody Puckett julkaisi videon puhelimensa sijaintipalvelun asetuksista. Käyttäjä oli sitä mieltä, että katuosoitteiden tallentamisesta on vain haittaa. Jos hänen puhelimensa päätyisi vääriin käsiin, löytyisi puhelimen luettelosta yksityiskohtaisesti hänen tietonsa. Monelta iPhone-käyttäjältä on tämä asetus saattanut jäädä huomaamatta.

Important: there's a privacy setting on your iPhone that if not turned off, shows a map with dates and times of your…

Posted by Melody Puckett on 17. toukokuuta 2015