Kissa löysi linnunpesän – seuraus ihmetyttää tutkijoitakin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Phoenixilaiset luonnontutkijat ovat julkaisseet vuosien takaisen arkistojen helmen netissä. Linnunpesän läheisyyteen asennettujen valvontakameroiden videolle oli tallentunut erikoinen näky. Tallenne nimittäin paljastaa, että lintuemon sijaan poikasia kävi ruokkimassa kissa.

Videolla kissa katselee pesässä olevia poikasia nuoleskellen suupieliään. Sitten kissan suusta putosi jotain linnunpoikasten suuhun. Sama tilanne toistui videolla pari kertaa ja monet ovat vakuuttuneita siitä, että kissa todella ruokkii poikasia.

Video on aiheuttanut paljon epäilyä osakseen, sillä monet arvelevat videon olevan tekaistu. Kissan elekieli viittaa siihen, että se on kiinnostunut poikasista saaliina suojelemisen sijaan. Vaikka kissan ja linnunpoikasten ystävyyttä pidetään epäilyttävänä ja luonnottamana, ei sitä pidetä myöskään täysin mahdottomana ajatuksena.