Paluu tulevaisuuteen -ohjaajan tyly viesti: Uusintaversiota turha odottaa!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valkokankaalla on nähty viime vuosien aikana sankoin joukoin jatko-osia ja uusintaversioita 1980 ja 90-lukujen suosikkielokuvista. Elokuvat kuten Robocop, Mad Max ja Terminator on pävitetty viime vuosina uusille sukupolville.

Yhdestä 80-luvun kulttiklassikosta ei kuitenkaan tulla näkemään uutta versiota aivan hetkeen. Suositun Paluu tulevaisuuteen -trilogian ohjaaja Robert Zemeckis on kertonut, ettei elokuvista tulla tekemään uusia versioita niin kauan kuin hän on elossa.

Mies omistaa elokuvasarjan oikeudet käsikirjoittaja Bob Galen kanssa, eikä hän omien sanojensa mukaan ikinä harkitsisikaan niistä luopumista.

– Uutta Paluu tulevaisuuteen -elokuvaa ei ole tulossa ennen kuin Bob ja minä olemme kuolleita. Sen jälkeen joku varmasti toteuttaa sen, elleivät perikuntamme pysty estämään sitä jollain tavalla, Robert Zemeckis kommentoi The Telegraph -lehdelle.

– Ajatus uusintaversiosta olisi hirvittävä, varsinkin koska kyseessä on hyvä elokuva. Se on kuin sanoisi ”tehdään uusi versio Citizen Kanesta”, Zemeckis jatkaa.

Paluu tulevaisuuteen -elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1985, ja siitä tuli ilmestymisvuotensa menestyksekkäin elokuva. Michael J. Foxin ja Christopher Lloydin tähdittämä komediallinen seikkailuelokuva sai sittemmin kaksi jatko-osaa.