Syövän vaihtoehtohoidoista kirjoittanut paljastui huijariksi

Terveys · Annukka Heikkilä

Kaunis ja suosittu hyvinvointibloggaaja Belle Gibson kohahdutti fanejaan kertomalla, että hänellä on parantumaton aivosyöpä. Vahva ja rohkea nainen kävi kemoterapiassa, joka ei kuitenkaan toiminut.

Hän alkoi kokeilemaan vaihtoehtoisia hoitomenetelmiä ja ruokavaliomuutoksia, joista hän sai apua. Gibson kertoi sosiaalisessa mediassa vaihtoehtoisten hoitokeinojen ja terveellisen ruokavalion auttaneen, minkä jälkeen hänen tarinansa antoi toivoa ja inspiroi monia.

Sadattuhannet fanit seurasivat naisen onnistumista ja parantumista, Gibson kirjoitti puhtaasta hänet pelastaneesta ruoasta kirjan ja palkitun puhelinsovelluksen. Hiljattain kävi kuitenkin ilmi, että kaikki oli yhtä suurta valhetta eikä naisella ole ikinä mitään syöpää koskaan ollutkaan.

Gibson vieritti syyt lääkäreiden niskoille ja kertoi heidän valehdelleen naiselle, että hänellä olisi ollut kuolettava syöpä. Tämäkin väite osoittautui valheeksi, josta 60 Minutes -dokumenttiohjelman haastattelija Tara Brown sai Gibsonin kiinni. Tara Brown alkoi kesken haastattelun epäilemään Gibsonin olevan patologinen valehtelija, mikä toistuvien valheiden kierteessä näyttäisikin olevan oikea diagnoosi. Katso koko haastattelu tästä.