Nolo bugi iski jälleen! Apple Music sotkee käyttäjien musiikkikirjastoja

Digi Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Maailman suurimpiin lukeutuva teknologiayhtiö Apple on ollut viime vuosina usein otsikoissa, kun sen tuotteissa ja päivityksissä on havaittu erilaisia bugeja ja suunnitteluvirheitä. Yhtiön tuorein uudistus, Apple Music, on sekin heti tuoreeltaan joutunut samanlaisten raporttien kohteeksi.

Apple kaavailee Music-palvelustaan parhaillaan kilpailijaa Spotifylle, mutta on kuitenkin onnistunut suututtamaan heti joukon iTunes-musiikkisovelluksensa ystävistä. Monet ihmiset ovat nimittäin käyttäneet runsaasti aikaa musiikkikirjastonsa päivittämiseen niin levyjen ja kappaleiden tietojen kuin esimerkiksi kansitaiteen osalta. Uusi Music-sovellus on nyt kuitenkin sotkenut monien käyttäjien kovan työn tulokset.

Arvostettu talouslehti Forbes kirjoittaa Applen tuoreimmasta ongelmasta, joka ilmenee tosin vain Applen iCloud-palvelun käyttäjillä. Pilvipalvelussa kappaleet siirretään nimittäin käyttäjien laitteista pilveen, jossa yleisesti tunnetut kappaleet korvataan Applen virallisilla versioilla näistä kappaleista. Samalla myös kappaleiden metatiedot, kansitaiteet ja joissain tapauksissa jopa koko kappale on päivitetty Applen versioksi sekä pilvessä että kaikissa käyttäjän päätelaitteissa.

Lisäksi Applen ”viralliset” levynkannet ovat olleet käyttäjäpalautteen perusteella virheellisiä ja jopa peräisin aivan toisten yhtyeiden levyistä. Musiikin osalta iCloud-palvelun käyttöönottoa kannattaa siis miettiä tarkkaan, jos käyttäjä on nähnyt kovasti vaivaa päivittääkseen kappaleiden tietoja tai tehdäkseen niihin omia merkintöjä. Tällaisia päivityksiä tehneet ainakin monet DJ-ammattilaiset ja aktiiviset musiikkiharrastajat.