Jämi Fly In Airshow -ilmailutapahtuma juhlatunnelmissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Experimental- eli itserakennettujen lentokoneiden kokoontumisajoista alkunsa noin neljäkymmentä vuotta sitten saanut Jämi Fly In & Airshow -tapahtuma järjestetään 18. – 19. heinäkuuta Jämillä, Pohjois-Satakunnassa.

Jämi Fly In 2014, Spitfire, Kuva: Stara
Jämi Fly In 2014, Spitfire, Kuva: Stara

Lentolaitteiden lisäksi tapahtumaan saapuu eri puolilta maata myös sotilasajoneuvoja moottoripyörästä panssarivaunuun. Molempina päivinä on kolme lentonäytöstä, joiden välissä noin tunnin tauot. Ennen lentonäytöksen alkua tapahtumassa esitellään eri ilmailulajeja niin maassa kuin ilmassakin.

Kilpataitolennon, laskuvarjourheilun, lennokkiharrastuksen, kuumailmapalloilun, purjelennon, virtuaali-ilmailun, riippuliidon, varjoliidon ja ultrakevytlentämisen lisäksi yleisölle esitellään muun muassa experimental-lentokoneiden rakentamista sekä yksityis- ja ammattilentäjäkoulutusta.

Lentokoneenrakentajien lisäksi Jämillä ottavat mittaa toisistaan myös muovimallien rakentajat ja radio-ohjattavien freestyle-lennokkien lennättäjät, joiden kilpailu alkaa lauantaina heti lentonäytöksen päätyttyä.

Jämi Fly In 2014, Kuva: Stara
Jämi Fly In 2014, Kuva: Stara

jamiflyin2011_23.png

jamiflyin2011_02.png