Raakaöljyssä kylpeminen yleistymässä? ”Kuin kylpisi sulatetussa suklaassa”

Terveys · Annukka Heikkilä

Azerbaidžanin pääkaupungissa Bakussa on kylpylä, joka tarjoaa asiakkailleen hieman epätavallisempia hoitoja. Monet ovat ehtineet jo tutustua muta- ja ruusukylpyihin, mutta harvalle tulisi mieleen kylpeä öljyssä. Naftalan Health -niminen kylpylä tarjoaa kuitenkin asiakkailleen raakaöljykylpyjä.

Australialainen turisti Seb matkusti Bakuun ja kävi testaamassa öljyhoitoa. Hän kertoi kokemuksistaan International Business Times -lehdelle ja sanoi, että öljy oli lämmintä, kylpy kivuton, eikä öljy edes tuoksunut voimakkaasti. Kylpy muistutti Sebin mukaan koostumukseltaan sitä kuin kylpisi sulatetussa suklaassa.

Naftalan Health -klinikan lääkäri Hashim Hashimov kertoo raakaöljykylvyn parantavan 70 erilaista vaivaa ja sairautta. Öljyn koostumus on ainutlaatuinen ja se on puhdasta eikä sisällä lainkaan likaa tai bakteereja. Öljyä lisätään kylpyyn aina sitä mukaan kun sitä lähtee ammeesta kylpijän mukana pois, mutta öljyä ei koskaan vaihdeta kokonaan jokaista asiakasta varten, koska se on niin kallista.