Suomalainen parodiavideo leviää: ”Parempi kuin alkuperäinen”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Paperi T -nimellä tunnettu suomalainen rap-artisti julkaisi hiljattain Malarian Pelko -nimeä kantavan sooloalbuminsa. Albumin toinen sinkuksi lohkaistu kappale, Resnais, Beefheart & Aalto, nousi nopeasti Sä Jätät Jäljen -kappaleen tavoin radiokanavien soittoon.

Nyt YouTube-videolla nähdään hauska parodia, joka on tehty Paperi T:n kappaleesta ja videosta. Kara T Kid – Gillespie, Elvis & Voltaire -niminen kappale on pastissi ja samalla kunnianosoitus Paperi T:lle. Kappaleen lyriikat ja video on tehty Resnais, Beefheart & Aalto -kappaletta mukaillen. Videolla esiintyy ja laulaa Tilt-peliohjelman juontajana tunnettu Martina Kuitto, joka on vastuussa myös kappaleen uudelleensanoittamisesta.

Stara kysyi Martinalta, mistä idea parodiaan sai alkunsa.

– Tein lyriikoita yhteen toiseen juttuun ja kuuntelin samalla Malarian Pelko -albumia. Kun Resnais, Beefheart & Aalto -kappale soi, mulle tuli heti mieleen pari hauskaa kohtaa siihen. Päätin tehdä niiden parin idean pohjalta parodiaversion oikein kunnolla. Pyytelin kavereita mukaan ja sain Mikko M. Koskisen tekemään kappaleeseen taustamusiikit.

Onko Kara T Kid -projektille luvassa jatkoa?

– Muita parodiabiisejä ei valitettavasti enää tule. Toi olkoon ensimmäinen ja viimeinen, mutta jotain muuta saattaa tällä tiimillä tulla vielä myöhemmin, Martina kertoi Staralle.

Video noteerattiin julkaisupäivänä musiikkilehti Rumbassa, jossa parodian kerrottiin olevan tyylikäs kunnianosoitus Paperi T:lle. Facebookissa parodia-videon on kuitenkin kommentoitu olevan jopa parempi kuin alkuperäinen, mutta tekijät itse nostavat alkuperäiselle artistille hattua videonsa kuvaustekstissä: ”Terveiset Paperi T:lle! Teet hyvää musaa!”.