Nainen luuli kuvaavansa emo- ja poikasgekkoa – sitten seurasi yllätyskäänne

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jotkut eläinlajit voivat tappaa oman lajinsa edustajia reviirinsä tai laumanjohtajuuden säilyttämiseksi. Harvat kuitenkaan syövät oman lajinsa edustajia muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.

Gekkoliskot syövät pienempiä liskoja hetkeäkään epäröimättä ja nappaavat suuhunsa kaiken ruoaksi kelpaavan. Eräs australialainen sai kuvattua kodissaan erikoisen tilanteen kameraansa, kun hän huomasi kaksi gekkoa seinällään. Tilanne voisi aluksi näyttää jonkun silmään gekkovauvan ja emon herkältä jälleennäkemiseltä, mutta paljastui pian aivan joksikin muuksi.

Pieni gekko lähestyy aikuista mielenkiinnolla tehden kuolettavan virheen. Kun poikanen on sopivan matkan päässä, aikuinen lisko nappaa sen nopeasti suuhunsa ja alkaa syömään poikasta. Gekkoliskot ovat lihansyöjiä ja todella ärhäköitä syömään mitä tahansa, mikä näyttää mahtuvan niiden suuhun aina käärmeistä oman lajin edustajiin asti.