Video Ruisrockin ilotulituksen laukaisupaikalta: ”400 tähtipommia taivaalle!”

Festarit · Stara.fi

Viime viikonloppuna Ruisrock teki jälleen yleisöennätyksensä. Eräs tapahtuman pääesiintyjistä oli Axwell & Ingrosso, joka tarjoili suurelle festariyleisölle tanakan tanssipaketin EDM-hittejä. Parivaljakon esiintymisen kruunasi massiivinen ilotulitus.

Kymmenettuhannet juhlijat näkivät ilotulituksen lavan edestä, josta festareilla yleensä ilotulitukset katsotaan. Verkossa on kuitenkin nyt julkaistu video perspektiivistä, josta juuri kukaan ei ilotulituksia pääse näkemään. Video on nimittäin kuvattu paikasta, josta ilotulitteet ammuttiin Ruisrockin päälavan päälle ja ympärille.

Video kuvattiin veneestä, josta ilotulituksen tietokoneistettua ampumista valvoneet ammattilaiset seurasivat, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Samalla videolla nähdään millaiselta elokuvien sotatantereelta laukaisupaikka todellisuudessa näyttää. Yksi ampujista oli pyroteknikko Timo Halen, joka kommentoi työkeikkaansa Staralle.

– Se kesti tällä kertaa 2,5 minuuttia, jonka aikana lähetimme taivaalle 400 tähtipommia kahdesta ja puolesta tuumasta aina kuusituumaisiin saakka. Ilotulituksen rakentaminen kesti kolmelta mieheltä kymmenkunta tuntia. Koko setti ammuttiin Jallu-nimisen veneen ja ruoppauslautan yhdistelmältä, jossa myös video kuvattiin, Timo Halen kertoi Staralle.