Kalastaja ei ollut uskoa silmiään – tällainen hummeri nousi merestä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hummerit ovat väriltään yleensä ruskean sävyisiä. Vesistöjen syvyyksistä löytyy kuitenkin toisinaan myös erikoisemman värisiä yksilöitä. Toisinaan ihmisten saaliiksi päätyy esimerkiksi sinisiä äyriäisiä.

Nyt Yhdysvaltojen Mainen osavaltiossa on puolestaan napattu erittäin harvinainen kaksivärinen huumeri. Eläin on lähes symmetrisesti puoliksi tumman ruskea ja puoliksi oranssi.

Lobster Institute -laitoksen tutkojoiden mukaan kaksiväriseen hummeriin törmäämisen todennäköisyys on yksi 50 miljoonasta. Kaksiväristä hummeria harvinaisempi on ainoastaan albiinohummeri. Kyseisen kaltaisen yksilön nappaamisen todennäköisyys on yksi 100 miljoonasta.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat