Lamppuyhtiö vaati videotodistetta reklamaatioon – sai mitä pyysi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monien yritysten reklamaatiokäytännöt ovat niin uuvuttavia, että kuluttaja ei jaksa nähdä pienien virheellisten tuotteiden kohdalla vaivaa kirjoittaa useita kaavakkeita ja lähetellä viallista tuotetta saadakseen uuden tilalle. Lopulta uuden ostaminen voi tuntua paljon halvemmalta ja helpommalta vaihtoehdolta kuin valittaminen.

Eran C. Galili oli todella päättäväinen sen suhteen, että viallisen lampun ostettuaan hän saisi uuden tuotteen valmistajalta toimimattoman tilalle. Kuten aina, ei tämäkään reklamointi ollut helpoin mahdollinen. Yrityksestä oltiin pyydetty lampun lähettämistä. Suhteessa lampun hintaan lähettäminen toiseen maahan olisi kuitenkin tullut tarpeettoman kalliiksi, minkä vuoksi Galili oli kysynyt, voisiko asiaa hoitaa muulla tavalla.

LIFX-niminen led-lamppujen valmistaja oli vastannut, että he voivat lähettää uuden lampun tilalle, jos Galili kuvaa videolle, mikä lampussa on vikana. Galili teki työtä käskettyä, latasi reklamaatiovideonsa vielä YouTube-kanavalleenkin ja sai uuden lampun vanhan tilalle.