Tänään vietetään kansainvälistä Piña Colada -päivää

Viihdeuutiset · Annika Kela

Puerto Ricon kansallisjuomaksi nimetty Piña Colada on löytänyt tiensä myös monien suomalaisten sydämiin. Makea ja eksoottinen rommidrinkki sopii kesäterassilla nautittavaksi. Kookosta, ananasta ja rommia sisältävä juoma hivelee monien herkkusuiden makuhermoja.

Alkuperäinen Piña Colada -resepti on kahden puertoricolaisen baarimikon käsialaa. Drinkki on sittemmin ollut Puerto Ricon kansallisjuoma jo vuodesta 1978 saakka. Tänään on erityisen hyvä syy nauttia Piña Coladasta, sillä on kansainvälinen Piña Colada -päivä.

Metro-lehden mukaan herkullista suosikkijuomaansa voi juhlistaa myös tuunaamalla siitä omia versioita. Baarimikot ympäri maailmaa ovat kehitelleet mitä maukkaimpia variaatioita Piña Colada -juomista ja alkuperäisen lisäksi suuressa suosiossa ovat esimerkiksi vadelma tai mango Piña Colada.

Herkkudrinkin virallisen juhlapäivän kunniaksi Metro-lehden verkkosivuilta löytyy 10 hyvää reseptiä erilaisiin Piña Colada-drinkkeihin.