11-vuotiaan pysäyttävä video – näin nettikiusaajat iskevät

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Josh Fairbanks kuvaa perhe-elämänsä arjesta videoita, joita hän julkaisee omaa nimeään kantavalla YouTube-kanavalla. Videoissa näkyy monesti miehen hauska 11-vuotias poika, jota isä jekuttaa usein.

Uusin julkaisu on kuitenkin hieman vakavampi video, jonka Fairbanksin poika Logan pyysi häntä laittamaan kanavalleen. Videolla Logan lukee kommentteja, joita hänestä kirjoitetaan videoihin jatkuvasti. Häntä haukutaan ulkonäön vuoksi, hänen kokoaan pilkataan, hänen seksuaalista suuntautumistaan spekuloidaan ja osa jopa kirjoittaa toivovansa pojan kuolemaa.

Logan kertoo videon alussa, että ei yleensä lue niihin tulleita kommentteja. Hän on vahva ja itsevarma poika, jota muiden sanat eivät hetkauta. Logan kuitenkin toivoo videostaan olevan apua jollekin, jota kiusataan verkossa ja joka pahoittaa mielensä muiden kirjoittamista asioista.