Hurja temppu! 101-vuotias teräsmummo laskeutui tornista köydellä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Portsmouthin Spinnaker-torni oli kerännyt ympärilleen sankan ihmisjoukon seuraamaan hurjapäisen naisen stunttia. 101-vuotias Doris Long nimittäin aikoi laskeutua köydellä tornin seinää pitkin alas. Teolla teräsmummo rikkoi maailmanennätyksen.

Temppu ei ole heikkohermoisia varten, sillä Spinnaker-torni on 170 metriä korkea. Vaikka Doris ei laskeutunutkaan aivan huipulta asti, oli pudotus maahan 94 metriä. Naisella oli vahva usko tempun onnistumiseen, sillä hänellä oli siitä aiempaa kokemusta. Viimeksi Doris laskeutui tornista vuosi sitten.

Metro-lehden mukaan teräsmummo aikoo uusia temppunsa vuosittain, niin kauan kun hän siihen kykenee. Useat sponsorit ovat tukeneet Dorisin hurjapäisiä stuntteja ja nainen on onnistunut keräämään tempuillaan varoja hyväntekeväisyyteen. Doris Long onnistui köydellä laskeutumisessa ja hänet kruunattiin maailman vanhimmaksi köydellä laskeutujaksi. Se oli Dorisille suuri kunnia.