Pingviinillä oma uimaopettaja – pelkää vettä kuollakseen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Luonnossa elävillä villieläimillä on yleensä todella hyvät aistit ja taito metsästää itselleen ravintoa. Charlotte-niminen pingviini on asunut koko elämänsä eläintarhassa eikä ole oppinut uimaan.

Uimataidon puuttumisen myötä se on kehittänyt itselleen ajan saatossa myös fobian vettä kohtaan. Luonnossa pingviinit tottuvat veteen jo pienenä, kun ne oppivat uimaan emonsa esimerkkiä katsellen ja myöhemmin hankkiakseen itselleen ravintoa. Charlotte on kuitenkin tottunut siihen, että ruoka on aina tuotu sille suoraan, minkä vuoksi sen ei ole tarvinnut mennä veteen ollenkaan.

Birdland Park & Gardens -eläintarha on alkanut nyt panostamaan siihen, että Charlotten vesipelko saadaan poistettua ja uimataidot kohdilleen. Charlotte on alkanut Metro-lehden mukaan ottamaan uimatunteja Alistair Keen -nimiseltä mieheltä, mutta työtä on vielä paljon edessä. Tällä hetkellä Charlotte yrittää jopa ampaista lentoon, kun se asetetaan veden varaan.