Tutkijat: ”Teetä juovat elävät pidempään”

Ruoka Terveys · Annukka Heikkilä

Ihmisillä on erilaisia mieltymyksiä ruokien ja juomien suhteen. Yleisesti porukka jakaantuu kuumien juomien osalta kahtia ja ovat joko teen tai kahvin ystäviä. Harva ei juo kumpaakaan, mutta nyt uusimman tutkimuksen mukaan kaikkien kannattaisi juoda säännöllisesti teetä jos mielii elää pidempään.

Metro-lehti kertoo Australiassa tehdystä tutkimuksesta, jonka mukaan säännöllisesti teetä juovat elävät pidempään. Tutkimustuloksista kävi ilmi, että ne 70 – 80 -vuotiaat naiset elivät pidempään ketkä joivat keskimäärin kaksi kupillista teetä päivittäin.

Tutkimuksessa tarkasteltiin 1.000 yli 75-vuotiaan naisen ruokavalioita ja teen- tai kahvinjuontitottumuksia. Tutkimuksen päätyttyä tutkimukseen osallistuneista henkilöistä oli elossa vielä 88 prosenttia, jotka suuremmalla todennäköisyydellä joivat teetä päivittäin.

Tutkijat kertovat teen hyvien vaikutusten johtuvan sen sisältämistä flavonoideista. Samoja flavonoideja on tutkitusti myös tummassa suklaassa ja punaviinissä, joiden on myös kohtuullisesti nautittuna kerrottu pidentävän ikää. Teessä oli kuitenkin ylivoimaisesti suurin määrä flavonoideja, minkä vuoksi ihmisen jokapäiväinen suositusmäärä täyttyi vain kahdella teekupposella nostaen flavonoidimäärän 350 milligrammaan.