Poliisien erikoinen apuri: Emu luulee olevansa poliisihevonen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Pohjoisaustralialaisella hevostilalla on jo pitkään asustellut villi emulintu. Poliisihevosten joukossa viihtyvä emu on kuin yksi lauman jäsenistä. Viranomaisten mukaan lintu seuraa hevosia lähes joka paikkaan ja osallistuu myös poliisihevosten koulutustuokioihin.

Vaikka emut saattavat olla aggressiivisia on kyseinen lintu ystävällinen. Poliisien mukaan lintu saattaa silloin tällöin nokkia hevosia, mutta muuten siitä ei ole ollut mitään harmia.

Emuja tavataan luonnonvaraisina vain Australiassa ja laji on maassa suojeltu. Sen sijaan, että lintu olisi häädetty poliisitehtäviä suorittavien hevosten tilalta pois, on se saanut luvan jäädä.

Alice Springsin poliisit ovat todenneet, että emun läsnäololla on ollut hyviä vaikuttanut hevosiin. Emun pelkäämätön ja itsevarma asenne on johtanut siihen, etteivät hevosetkaan ole enää yhtä säikkyjä. Ehkäpä jonain päivänä emu ansaitsee virallisen nimikkeensä maailman ensimmäisenä poliisiemuna.