Japanilaisista puolet lopettanut seksin – vakava ongelma paisuu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Seksi kuuluu aikuisen ihmisen arkeen siinä missä muutkin elämän nautinnot. Viime vuosina maailmalta on kantautunut kuitenkin huolestuttavia tietoja seksin vetovoiman hiipumisesta, ja nyt Japanissa jo puolet aikuisista on lopettanut seksin harrastamisen.

Japanilaisilla on siis vakava ongelma. Business Insider uutisoi Japanin perhejärjestön tutkimuksesta, jonka mukaan peräti 49,3 prosenttia 16-49-vuotiaista japanilaisista ei ole harrastanut seksiä viimeksi kuluneen kuukauden aikana. Nopeasti kasvavalle ongelmalle on annettu oma nimikin, selibaattisyndrooma.

Tätä menoa japanilaisia on vuonna 2040 noin 20 miljoonaa vähemmän kuin nyt, mikä voi aiheuttaa vakavia kansantaloudellisia ongelmia. Japani on Yhdysvaltojen ja Kiinan jälkeen maailman kolmanneksi suurin talousalue, joten ongelmat olisivat toteutuessaan globaaleja, varsinkin kun Japani on pahasti velkaantunut.

Ihmissuhteiden ja initimien kanssakäymisen suosion lasku on jatkunut jo jonkin aikaa. Vuonna 2011 Washington Post uutisoi, että puolet japanilaisista oli sinkkuja ja että neljännes ei ole edes kiinnostunut seksisuhteista. Tuolloin selvisi myös, että 37 prosenttia 18-34-vuotiaista ei ollut vielä koskaan harrastanut seksiä.