Leonardo DiCaprio lahjoitti 15 miljoonaa ympäristönsuojeluun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen näyttelijä Leonardo DiCaprio on viihtynyt viime aikoina otsikoissa melko pintapuolisissa merkeissä. Taannoin tähden uutisoitiin pokanneen kainaloonsa jälleen uuden vaaleaverikön, huippumalli Kelly Rohrbachin.

Nyt Leonardo DiCaprio on osoittanut, että hänen mielessään pyörivät edelleen muutkin asiat kuin ökyjahdeilla juhliminen ja huippumallit. Tähti laittoi kortensa kekoon maailman pelastamiseksi ilmoittamalla lahjoittavansa 15 miljoonaa dollaria ympäristönsuojeluun.

Huffington Post -lehden mukaan lahjoitukset menevät muun muassa Save The Elephants, Natural Resources Defense COuncil ja Wildlife Conservation Society -järjestöille. Miehen mukaan hän haluaa tukea tahoja, jotka työskentelevät ratkaistaakseen ihmiskunnan suurimman haasteen.

– Planeettamme tuho etenee niin kovalla vauhdilla, ettemme voi enää sivuuttaa sitä, Leonardo DiCaprio julisti verkkosivuillaan julkaistussa tiedotteessa.

Leonardo DiCaprio on tukenut luonnonsuojelua ja ympäristöjärjestöjä koko näyttelijänuransa ajan. Vuonna 1998 hän perusti Leonardo DiCaprio Foundation -säätiö, jonka tavoitteena on rahoittaa maapalloa ja uhanalaisia eläinlajeja suojelevia tahoja.