Tutkijat huomasivat: Hait pitävät death metal -musiikista!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Musiikin vaikutuksia eläimiin on tutkittu jo vuosikymmeniä, ja nyt Discovery Channelin kuvausryhmä on saanut huomata, että hait vaikuttavat pitävän erityksesti eräästä musiikkilajista. Kuvauksissa nimittäin havaittiin, että erityisesti death metal -musiikki houkuttelee paikalle haita.

Bride of Jaws -ohjelman kuvausryhmä oli etsimässä jättikokoista Joan of Shark -haita, kun he kokeilivat soittaa death metallia vedenalaisilla kaiuttimilla. Testin tuloksena noin 1.600-kiloinen viisimetrinen hai ei ikävä kyllä ilmestynyt paikalle, mutta kaksi muuta suurta haita musiikki kuitenkin houkutteli paikalle.

Hait ”kuulevat” veden alla musiikin värähtelyn, ja ilmeisesti raskaammalla rockilla on niiden makuun juuri oikeanlaiset vibat. Tutkijoiden mukaan värähtely voi tuoda haiden mieliin ongelmissa olevien kalojen värähtelyn. Jo aiemmin haitutkija Matt Walller huomasi, että AC/DC-yhtyeen musiikki muutti haiden käytöstä.