Huumepomon vankilapako kuin elokuvista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Meksikolainen kartellijohtaja Joaquin Guzman, joka tunnetaan myös nimellä El Chapo, karkasi lauantaina maan pääkaupungin lähellä sijaitsevasta vankilasta. Huumepomo onnistui pakenemaan tarkkaan vartioidusta laitoksesta hänen sellinsä alle rakennetun tunnelin avulla.

Rikollispomo karkasi luikahtamalla sellinsä lattiaan tehdystä puolen metrin levyisestä kolosta alas noin puolentoista kilometrin pituiseen tunneliin. CNN-kanava julkaisi videon, jossa journalisti Anderson Cooper tutkii El Chapon pakoon käyttämää maanalaista tunnelia.

Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash

Videolta ilmenee, kuinka tarkkaan suunniteltu pakomatka todella olikaan. Tunneli on valaistu ja ilmastoitu, ja se on varustettu puhelimilla ja jopa hissillä. Maanalainen käytävä johti vankilan ulkopuolella sijaitsevaan taloon, johon rikollispomolle oli jätetty vaihtovaatteita.

Anderson Cooperin mukaan tunneli on todennäköisesti rakennettu täysin El Chapon pakenemista varten. DEA:n agentti Michael S. Vigil arvioi Los Angeles Timesille pakotunnelin rakennustöiden kestäneen vuoden ajan ja maksaneen yhteensä noin viisi miljonaa dollaria.