Huippuseksikäs Kylie Minogue järjesti Kirjurinluodolla tuhdit EDM-bileet

Festarit · Jocka Träskbäck

Maailman suurimpiin poptähtiin lukeutuva australialainen Kylie Minogue on saanut listaykkösiä jokaisella vuosikymmenellä 1980-luvulta saakka. Eilen hän osoitti Porissa miten maailmanluokan megatähti voi seurata parhaimmillaan aikaansa, sillä hän järjesti Kirjurinluodolla yllättäen lähes täysimittaisen EDM-keikan.

Puolentoista tunnin konsertti oli muutamaa rauhoittelubiisiä lukuunottamatta tanakka tasabiittinen ja yhteen miksattu konemusiikin ilotulitus, joka olisi sopinut lähes täydellisesti vaikkapa Weekend tai Summer Sound Festivaleille. Kaatokännissä festarialueella toikkaroineet keski-ikäiset naiset tuskin edes ymmärsivät miten hienoa konserttia eivät enää seuraavana aamuna muista.

Kylie Minogue Pori Jazzeilla, Kuva: Pori Jazz
Kylie Minogue Pori Jazzeilla, Kuva: Pori Jazz
Kylie Minogue Pori Jazzeilla, Kuva: Pori Jazz
Kylie Minogue Pori Jazzeilla, Kuva: Pori Jazz

Konsertti alkoi uran Kylien alkuvaiheen parhaimmistoon lukeutuvalla Better The Devil You Know -hitillä, jota seurasivat tiiviissä tahdissa In My Arms ja In Your Eyes, joista molemmista kuultiin rankasti miksattu houseversio. Sama teema jatkui läpi keikan, joskin housen tanakkuusaste vain hieman vaihteli eri kappaleissa.

Setin ylivoimaisesti suosituin raita oli todella jyrkkä versio Can’t Get You Out Of My Head -klassikosta, jonka eeppinen bassline takoi rintaa niin, että vanhimpienkin katsojien kädet vispasivat villisti ilmaa ja polvet tamppasivat ruohokenttää. Yhtä lailla poikkeuksellisen tiukkaa paahtoa tarjosivat myös 90-luvun acid-musiikista viitteitä ottanut Slow ja Daft Punkin jalanjäljillä kulkenut Step Back In Time.

Kylie Minogue Pori Jazzeilla, Kuva: Pori Jazz
Kylie Minogue Pori Jazzeilla, Kuva: Pori Jazz

Levähdystauot konemusiikkiin tarjosivat Locomotionin lähes alkuperäisversio ja I Should Be So Luckyn upea accapella sekä settiin vain tällä kertaa – Kylien mukaan täysin ilman harjoittelua – mahdutettu jazz-cover Peel Me a Grape, jolla Kylie kunnioitti Pori Jazzin 50-vuotisjuhlaa. Konsertin ainoa kummajaiset olivat biisilistaan eksyneet muut coverit. Kool & The Gangin Celebrationin ja Kim Carnesin Bette Davis Eyesin tilalla olisi mielellään kuullut Kylien omia hittejä. Robbie Williamsin Kids -duettokaan ei sekää ollut ihan nappisuoritus.

Kokonaisuutena keikka oli kuitenkin upea menestys, ja esimerkiksi taannoinen Helsingin keikka oli selvästi laimeampi. Helsingissä nähty upea visuaalisuus pääsi sekin paremmin oikeuksiinsa jättimäisellä lavalla ja konserttikentällä. Stara tapasi Kylie Minoguen pikaisesti backstagella juuri ennen keikkaa, ja hän suorastaan pursui halua päästä esiintymään suomalaisille. Tämän keikan jälkeen emme enää yhtään ihmettele miksi. Nyt Madonnakin jäi nimittäin kirkkaasti toiseksi. Kiitos Kylie.

Kylie Minogue Pori Jazzin backstagella, Kuva: Stara
Kylie Minogue Pori Jazzin backstagella, Kuva: Stara