Vuoden luontokuva? Lokki yritti pelastaa kotkan saalistaman ystävänsä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Olemme nähneet paljon uskomattomia kuvia, joita luontokuvaajat ovat onnistuneet nappaamaan eläimistä. Upeat tilanteet ovat tallentuneet kuviksi, kun esimerkiksi lumikko on lentänyt tikan selässä, mustarastas nähtiin kotkan kyydissä ja pesukarhu ratsasti alligaattorilla.

Check out this epic aerial battle between a bald eagle & two seagulls. David Canales captured this once-in-a-lifetime…

Posted by U.S. Department of the Interior on Tuesday, July 14, 2015

Katso kuva tästä.

Jälleen yksi upea luontokuva elämän ja kuoleman kamppailusta on saatu napattua kaikkien ihmisten nähtäväksi. U.S. Department of the Interior julkaisi Facebook-sivuillaan kuvan tilanteesta, jossa lokki taistelee ystävänsä avulla hengestään. Kuvassa nähdään valkopäämerikotka, joka lentää ilmojen halki saalis kynsissään.

Kotka on napannut saaliikseen lokin, mutta ei pääse ruokailemaan taistelutta. Valkopäämerikotkan yläpuolella lentää kaveriaan pelastamaan tullut toinen lokki, joka nokkii kotkaa ylhäältäpäin ja vetää kuvassa kotkan sulkia irti.

David Canales -niminen luontokuvaaja näki tämän tilanteen ollessaan kanootilla matkassa, ja sai napattua ilmassa taistelevista linnuista kuvan. Kuva on otettu Canalesin ollessa 11-päiväisen retkensä aikana Alaskassa Alaskanlahteen kuuluvalla Prince William Sound -nimisellä vesialueella melomassa.