Merenpohjan suloisin asukas! Merietanalaji kuin pörröinen pupu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uutisoimme taannoin Kalifornian uimarannoille huuhtoutuneista merietanoista, joita monet erehtyivät luulemaan sisäelimiksi niiden limaisen ulkomuodon vuoksi. Kyseisiä merietanoita voisi tuskin hyvällä omallatunnolla kutsua söpöiksi.

Japanin merissä elävä Jorunna parva -nimellä tunnettu merietanalaji on sen sijaan toista maata. Otukset ovat herättäneet ihastusta niiden pörröiseltä näyttävän olemuksen ja pupumaisten ”korvien” vuoksi. Onkin erittäin osuvaa, että näitä piirroshahmoja muistuttavia eläimiä tavataan nimenomaan Japanin rannikoiden läheisyydessä.

Jorunna parva -lajin ”pupunkorvat” toimivat eräänlaisena nenänä. Huffington Post -lehden mukaan merietanat tunnistavat niiden avulla erilaisia hajuja. Otukset ovat saavuttaneet viime päivinä räjähdysmäisen suosion Japanin sosiaalisessa mediassa. Läntisellä pallonpuoliskolla ne ovat saaneet jo hyvin eläinten ulkomuotoa kuvaavan meripupu-lempinimen.