Nukutko huonosti? Näin selviät pitkästä työpäivästä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kaikkia ihmisiä ei ole siunattu hyvillä unenlahjoilla. Toisinaan myös tavallisesti hyvin nukkuvat viettävät unettomia öitä esimerkiksi jännityksen, stressin tai liian myöhään nautitun kahvikupposen vuoksi.

New York Magazine on julkaissut havainnollistavan videon YouTube-kanavalleen siitä, miten pitkästä työpäivästä selviää huonosti nukutun yön jälkeen.

Videolla kiinnitetään huomiota siihen, millaista ruokaa syö ja moneltako, koska kannattaa juoda kahvia ja milloin kannattaa tehdä vaikeimmat työt pois alta. Videon alussa kehotetaan myös olemaan torkuttamatta herätyskelloa, sillä ylimääräiset viiden minuutin nukahtamiset eivät enää auta piristymiseen.

Tunnin sisällä heräämisestä kannattaa syödä hyvä aamupala, joka sisältää täysjyvää ja proteiinia. Sokeria kannattaa välttää, koska se saa energiatasot romahtamaan myöhemmin. Kahvia kannattaa säännöstellä juotavaksi pitkin päivää, mutta ei kuitenkaan enää kello kolmen jälkeen, että seuraavat yöunet eivät vahingossakaan mene pilalle.

Ulkona töihin kävellessä aurinkolasit kannattaa unohtaa, sillä silmien havainnoidessa auringonvaloa koko mieli piristyy ja energiatasot nousevat. Töissä kaikkein vaativimmat tehtävät kannattaa tehdä heti aluksi muutaman tunnin sisällä, sillä silloin ihminen on kaikkein valppaimmillaan.