Eläinystävät suuttuivat – koirafarmi tehtailee pentuja eläinkokeisiin

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Ihmiset ovat nykyään jo todella tietoisia siitä, miten eläinkokeita tehdään ja mitä kokeissa käytettävät eläinparat joutuvat kokemaan. Moni ostaa tuotteita suosien sellaisia yrityksiä ja merkkejä, jotka eivät testaa mitään eläimillä.

Tässä suhteessa Britannia otti juuri suuren harppauksen taaksepäin hyväksyessään eläinkokeita varten perustettavan pentufarmin. Hullin lähelle Grimstoniin avataan pentufarmi, jossa koiria tuotetaan pelkästään siihen tarkoitukseen, että niillä tehdään erilaisia eläinkokeita.

Pentufarmissa tuotetaan pelkästään beaglen pentuja, joilla testataan erilaisia lääkkeitä, kemikaaleja ja vivisektioita. Koirille suunnitellaan tehtävän leikkauksia niiden ollessa elossa, jolloin ne joutuvat väistämättäkin kokemaan toipumisaikanaan suurta kipua.

Grimstoniin avattava pentufarmi ei suinkaan ole Britannian ensimmäinen. Metro-lehti kertoo Cambridgeshiren Harlanissa sijaitsevan toisen pentufarmin tuottavan joka vuosi noin 3.000 beaglen pentua eläinkokeita varten. Farmin omistaa Yorkshire Evergreen, joka on osa yhdysvaltalaista Marshall BioResourcesia. Yritys tuottaa beaglerotuisten koirien lisäksi myös hiiriä eläinkokeita varten.