Apple suunnittelee omaa älyautoa?

Autot Digi · Tim Isokivi

Vielä pari vuosikymmentä sitten Apple tunnettiin lähinnä kotitietokoneistaan. Nykyään yhtiö tuottaa muun muassa älypuhelimia, tabletteja, mp3-soittimia, telelvisioita ja älykelloja. Seuraava mahdollinen aluevaltaus saattaa kuitenkin tulla monille yllätyksenä.

Huhujen mukaan teknologiajätti olisi kehittelemässä omaa autoaan. Huhut saivat tuulta alleen, kun Apple palkkasi The Wall Street -lehden mukaan listoilleen autoteollisuuden veteraanin, Doug Bettsin. Mies on aikaisemmin työskennellyt Toyotalle, Nissanille ja Chryslerille.

Apple palkkasi aikaisemmin tänä vuonna myös tekoälyyn ja itsestään kulkeviin ajoneuvoihin erikoistuneen Paul Furgalen. Huffington Post -lehden mukaan yhtiön työntekijät ovat työskennelleet tänä vuonna pakettiautoa muistuttavaksi kuvaillun salaisen ajoneuvo-projektin parissa. Projekti kulkee työnimellä Titan.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, minkälainen Applen kehittelemä auto olisi käytännössä. Monet teknologiayritykset ovat kehitelleet viime vuosina itseohjaavia autoja, joten on todennäköistä, että myös Applen ajoneuvossa olisi vastaava ominaisuus.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.