Tutkimus: Olut päivässä pitää lääkärin loitolla

Terveys · Annukka Heikkilä

Viinien kohtuullisesta nauttimisesta on tehty erilaisia tutkimuksia, joiden mukaan lasillisella punaviiniä on erilaisia posiitivisia vaikutuksia terveyteen. Nyt uusi tutkimus kertoo, että myös oluen juomisella päivittäin olisi positiivisia vaikutuksia terveyteen erityisesti kroonisen kivun lievittäjänä.

Metro-lehti kertoo uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan olut poistaa kroonista kipua. Tutkimuksessa oli mukana 2.239 ihmistä, jotka kärsivät laajasta kroonisesta kivusta. Tutkimustuloksista kävi ilmi, että olutta kohtuullisesti päivittäin nauttivat kärsivät vähemmän eivätkä joutuneet kipunsa vuoksi lepäämään toisin kuin he, jotka eivät juoneet alkoholia.

Kävi myös ilmi, että 67 prosenttia ihmisistä, jotka nauttivat runsaat 21 – 35 alkoholiannosta viikossa kärsivät myös vähemmän kivuista. Tästä huolimatta suositeltu mietojen alkoholijuomien määrä yhtä päivää kohti on miehelle kolmesta neljään annosta ja naiselle kahdesta kolmeen annosta eikä alkoholia edelleenkään suositella juotavan päivittäin sen muiden haitallisten vaikutusten vuoksi.