Mies yritti ostaa kemiallisen aseen – sai idean Breaking Bad -sarjasta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Mohammed Ali -niminen 31-vuotias mies on tällä hetkellä syytettynä yritettyään ostaa itselleen tappavaa myrkkyä. Hän kertoi oikeudessa saaneensa myrkyn ostamiseen idean suositusta Breaking Bad -sarjasta, jossa kemisti Walter White käytti myrkkyä moneen otteeseen ihmisten eliminoimiseksi.

Mohammed Ali on tällä hetkellä Metro-lehden mukaan syytettynä siitä, että yritti ostaa kemiallisia aseita verkon kautta mustasta pörssistä. Ali alkoi Breaking Bad -sarjan innoittamana etsimään tietoa internetistä erilaisista myrkyistä. Lopulta hän löysi miehen, jolta yritti ostaa risiiniä.

Ali yritti ostaa 500 milligramman erän risiiniä, mikä olisi ollut tarpeeksi tappamaan noin 1.400 ihmistä. Hänen epäonnekseen myyjä olikin FBI-agentti, minkä vuoksi Ali jäi heti kiinni ennen kuin ehti saada myrkkyä itselleen.

Risiiniä ei turhaan pidetä kemiallisena aseena, sillä se on todella voimakas myrkky, ja jo noin 70 mikrogramman annos risiiniä pystyy myrkyttämään ihmisen kuoliaaksi. Alin puolustukseksi oikeudessa puhunut psykologi Alison Beck kertoi epäilevänsä miehellä Aspergerin syndroomaa.