Ravintolassa oma lista luksusvesille – suomalaistuote mukana!

Lux Ruoka · Annukka Heikkilä

Osa ihmisistä voi ajatella, että vesi on vettä, mutta moni maistaa niissä huomattavia eroja. Varsinkin ulkomaille matkustaessa hana- ja pullovesien mauissa on isoja eroja, minkä Belfastissa sijaitseva hotelli on ottanut huomioon laatiessaan ravintolan listalle oman vesilistan.

Irlannin Belfastissa sijaitseva The Merchant Hotel on Metro-lehden mukaan laatinut ravintolaansa viinilistojen lisäksi vesilistan, joka on pullollaan erilaisia luksusvesiä ympäri maailmaa. Veden hinta vaihtelee seitsemän ja 37,40 euron välillä.

Iceberg, Still: Canadian Arctic Ice shelf Newfoundland – £26.45Fiji, Still: Fiji Islands Rainforest – £5.50Chanteldon, Sparkling: France – £8.45Basalt, Sparkling: Faroe Islands Suouroy – £5.45Veen, Still: Finland Konisaajo – £7.95Saint Geron, Sparkling: France Auvergne – £7.85SNO Glacial, Still: Iceland – £7.15Fuiggi Italy, Still: Frosinone – £11.50De l’Aubier Maple Sap Water: Canada – £15.50Vichy Catalan, Sparkling: Spain Girona – £6.45Whitehole Springs, Still: UK Mendip Hills Somerset – £4.95Speyside, Sparkling: Scotland Glenlivet Estate – £4.95Borjomi, Sparkling: Georgia – £13.95

Listan valikoimassa useita eri maita, joissa vettä on tuotettu. The Merchant Hotel -ravintolan johtaja Gavin Carroll kommentoi, että samalla tavalla kuin viineissäkin myös veden kohdalla sen alkuperä ja maa vaikuttavat todella paljon veden makuun. Hotellin ravintolassa ei tarvitse murehtia siitä, että ei osaisi valita ruokansa kanssa oikeanlaista vettä, koska vesiasiantuntija on aina paikalla auttamassa asiakkaita valinnan kanssa.

Listalla on 13 erilaista vettä 11 eri maasta, joissa myös Suomi on edustettuna. Ylitorniolaisen Veen Waters Finland Oy -nimisen yrityksen pullottama Veen-vesi on vesien luksusmenussa yksi halvimmista vesistä ja sitä voi ostaa hintaan 11,30 euroa. Vesi on peräisin Ylitornion Konisaajon lähteistä ja sitä myydään jo monissa maissa luksushintaan.