Nainen synnytti siamilaiset kaksoset – kaksospojilla mahdollisuus selvitä

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Umaid-nimisessä sairaalassa Jodhpurissa Intiassa on syntynyt harvinaiset siamilaiset kaksoset. Kaksospojat syntyivät 30. kesäkuuta ja ovat vatsasta toisissaan kiinni. Kaksoset ovat muuten terveet, minkä vuoksi kirurgit pitävät niiden irrottamista mahdollisuutena.

Siamilaisia kaksosia syntyy vain joka 200.000 synnytyksessä. Noin 60 prosenttia siamilaisista kaksosista kuolee Metro-lehden mukaan jo syntyessään, ja noin 35 prosenttia kaksosista selviää vain yhden vuorokauden. Näiden faktojen valossa intialaisen Sita Bawrin synnyttämät lapset ovat ihme, sillä niiden irrottaminen näyttäisi lääkäreiden mukaan olevan mahdollista.

Siamilaiset kaksospojat on todettu muuten terveiksi, mutta he jakavat yhteisen maksan. Pojat odottavat tällä hetkellä pääsemistä leikkaukseen, jossa heidät irrotetaan toisistaan. Leikkaus tulee maksamaan vanhemmille noin 14.200 euroa ja se suoritetaan Intiassa All India Institute of Medical Sciences -laitoksessa New Delhissä.