Kiusattu härkä rampautui – sai oman rullatuolin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Duke-niminen härkä oli joutunut jatkuvasti muiden lajitoveriensa kiusaamaksi. Tilanne oli äitynyt niin pahaksi, että Duke oli muiden jatkuvan potkimisen myötä rampauttanut takajalkansa eikä pystynyt enää kävelemään, minkä vuoksi se oltiin vaarassa lopettaa. Duken onneksi vammautuneista lehmistä huolehtiva Calf Sanctuary -tila otti Duken hoitaakseen.

Calf Sanctuary -tilaa johtava Sharon Lawler alkoi keräämään rahaa ja pyytämään lahjoituksia Dukelle, että he saisivat rakennettua härälle oman apuvälineen kävelemistä varten. Lehmä tarvitsee murtuneen lonkan ja hermovaurioiden vuoksi isoa kävelykehikkoa, joka tulisi maksamaan noin 15.500 euroa.

Muutaman kuukauden kestäneen rahankeruun jälkeen Duke sai tilalle tehtyjen lahjoitusten ansiosta oman kävelykehikon, jossa oli pyörät alla. Lawler kertoi Metro-lehdelle, että Duke oli aluksi vierastanut kävelykehikkoa, mutta tajutessaan jutun juonen se oli alkanut juoksentelemaan hurjaa vauhtia pihamaalla.

Lawlerin mukaan Duke on häräksi todellinen pehmo. Se on lempeä ja pitää läheisyydestä, minkä vuoksi kaikki olivat innoissaan saadessaan Duken jälleen liikkeelle. Kehikon tekijä oli ollut naisen mukaan aluksi hieman vastahakoinen apuvälineen rakentamisen suhteen, koska ei olisi halunnut työskennellä vaarallisen härän kanssa. Tavattuaan sydämellisen Duken rakentaja oli kuitenkin heti tullut toisiin aatoksiin ja rakentanut kävelykehikon.