Nainen sokeutui energiajuomista – joi 28 Red Bullia päivässä

Ruoka · Annukka Heikkilä

Energiajuomien vaaroista on tiedetty ja varoiteltu jo jonkin aikaa. Ne sisältävät paljon lisäaineita, voivat aiheuttaa sydämentykytystä, hikoilua ja ne sisältävät sokerin vuoksi todella paljon myös kaloreita.

Nyt eräs kolmen lapsen äiti menetti näkökykynsä, koska hän joi 28 tölkkiä Red Bull -energiajuomaa päivittäin. 26-vuotias Irlannissa asuva perheenäiti Lena Lupari on ollut riippuvainen energiajuomista.

Lupari on juonut energiajuomia useamman tölkillisen joka päivä, minkä vuoksi hän on saanut päivittäin valtavat määrät ylimääräisiä kaloreita. 165-kiloinen äiti sai päivittäin yli 3.000 kaloria pelkistä Red Bull-juomista, mutta ei ollut Daily Mail -lehden mukaan täysin tietoinen juoman vaaroista.

Kesäkuussa 2015 kaikki muuttui, kun Lupari meni tajuttomaksi ja hänet kiidätettiin sairaalaan. Lupari oli viiden vuoden ajan kärsinyt migreenistä ja pääkivuista, mutta oli jättänyt ne huomioimatta ja hoitanut itseään särkylääkkeillä. Sairaalaan päästessä naisen tilanne oli jo niin paha, että hän oli menettänyt näkökykynsä eikä hän pystynyt enää nostamaan päätään sängyltä.

Lääkäreiden määräyksestä Lupari on nyt lopettanut Red Bull-juoman nauttimisen kokonaan. Luparin tulee laihduttaa myös mahdollisimman nopeasti noin 38 kiloa, että oireet helpottuisivat eivätkä enää palaisi yhtä rajuina, ja nainen saisi näkökykynsä ennalleen.