Tutkimus vahvisti: Tulinen ruoka hyväksi terveydelle!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tulista ruokaa syövät ihmiset pysyvät terveempinä ja elävät pidempään, väittää British Medical Journal -lehdessä julkaistu tutkimus. Ihmiset, jotka syövät päivittäin tulista ruokaa välttyvät muita tehokkaammin sydäntaudeilta, hengityssairauksilta ja syövältä.

British Medical Journal -julkaisun tutkimukseen oli osallistunut yli 500.000 koehenkilöä. Tutkijoiden joukossa oli lääketieteen ammattilaisia Oxfordin ja Harvardin yliopistoista. Yhdysvaltain ja Kiinan lääketieteen tutkimuslaitokset osallistuivat myös tutkimukseen.

Daily Mail -lehden mukaan tutkijat uskovat tulisen ruoan terveyttä edistävien ominaisuuksien piilevän muun muassa chilien sisältämässä kapsaisiinissa. Kapsaisiini kiihdyttää aineenvaihduntaa, ehkäisee tulehduksia ja sisältää runsaasti antioksidantteja.

Kapsaisiini ehkäisee lihomista ja sen on todettu hidastavan syövän kehittymistä. Tulinen ruoka edistää terveyttä ja sen seurauksena ihminen elää pidempään. Suuri osa tutkimukseen osallistuneista koehenkilöistä olivat kiinalaisia. Tulisten ruokien syöminen kuului vahvaksi osaksi monien koehenkilöiden ruokailutottumuksia.

Voisi luulla, että tutkimuksen tulokset ilahduttava tulisen ruoan ystäviä. Herkutteleminen tulisella ruoalla ei ole vain pelkkä nautinto, vaan se on myös hyväksi terveydelle.