Video voi pelastaa henkesi: Näin selviät juoksuhiekasta!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Vaikka juoksuhiekkaan uppoamisen riski on minimaalinen, ovat monet varmasti joskus miettineet kohdallaan pelottavaa kauhuskenaariota. Elokuvissa juoksuhiekka koituu usein roolihenkilöiden kohtaloksi ja monella on sellainen käsitys, että juoksuhiekka nielaisee ihmisen kokonaan.

Näin ei kuitenkaan ole. SciShow-kanavan julkaiseman videon perusteella ihmiset uppoavat usein vain jaloistaan. Netissä julkaistu selviytymisvideo opastaa, kuinka juoksuhiekasta voi vapautua.

Tärkeintä pelottavassa tilanteessa on pysyä rauhallisena ja liikutella jalkoja. Näin jalkojen ympärille syntyy kevyempää massaa ja jalat on helpompi irroittaa hiekasta. Tilanne voi äityä vaaralliseksi, jos henkilö on jäänyt juoksuhiekkaan rannalla laskuveden aikaan ja tällöin nousuvesi voi aiheuttaa vaaran. Videon muistisääntöjä noudattamalla voi kuitenkin selviytyä juoksuhiekan uhasta.