Turkkilaiset saavat treenata ensimmäisen työtunnin – kansan ylipaino kuriin

Fitness · Annukka Heikkilä

Turkkilainen kuvernööri antaa työntekijöiden saapua tunnin myöhässä töihin sillä ehdolla, että he käyttävät aamulla ensimmäisen työtunnin kuntoilemiseen. World Health Organization -sivuston mukaan Turkissa on ylipainoisia aikuisia 61,9 prosenttia väestöstä.

Sairaalloisen lihavia aikuisia Turkin väestöstä on 27,8 prosenttia, joten työterveyttä edistävät kokeilut eivät varmastikaan ole huono idea. Kuvernööri Dursun Ali Sahin on sitä mieltä, että liikunta on vastaus liikalihavuuteen.

Hän on laittanut alulle Our Cure is Sport -nimisen liikuntaohjelman, jota valtion virkamiesten ja julkisella sektorilla työskentelevien tulisi noudattaa. Liikuntaohjelmaan kuuluu tunnin treenaaminen joka aamu, mihin työntekijät saavat siis käyttää ensimmäisen työtuntinsa ja tulla sen vuoksi myös myöhemmin töihin.

Our Cure is Sport -liikuntaohjelma ei ole kuvernöörin ensimmäinen yritys saada ylipaino kuriin. BBC News -uutisten mukaan mies on kieltänyt julkisissa rakennuksissa hissin käyttämisen ensimmäiseen kolmeen kerrokseen viime tammikuussa. Sahin on myös kehottanut tiettyjä kahviloita tarjoilemaan turkkilaisen teen yhden sokerinpalan kera aiemmin käytetyn kahden palan sijaan.