Teini löysi järven pohjasta kultaharkon – voi saada omakseen!

Viihdeuutiset · Annika Kela

16-vuotias saksalaisnuori on löytänyt järvenpohjasta puolikiloisen kultaharkon. Kögnissee-järvestä löytyneen harkon arvellaan olevan jopa 16.000 euron arvoinen. Teinityttö ei pitänyt aarretta itsellään, vaan hän toimitti sen poliiseille.

Harkon löytymisen seurauksena viranomaiset käynnistivät etsintäoperaation järvessä, siinä toivossa, että pohjasta löytyisi lisää kultaa. Mitään ei kuitenkaan löytynyt. Asiantuntijat epäilevät, että kultaharkko saattaa olla peräisin natseilta.

Huhujen mukaan natsien kultaa on hävitetty heittämällä harkkoja järveen. Teinitytön tekemä löytö on vahvistanut epäilykset. On mahdollista, että muutkin sukeltajat ovat löytäneet järvestä kultaa, mutta tapaukset eivät ole päätyneet julkisiksi, sillä harkkoja ei ole toimitettu viranomaisille.