Lääkärit: Tetris tehokas lääke huumevieroituksessa

Terveys · Annika Kela

Tetris-peliä pelaamalla ihminen voi lieventää vieroitusoireitaan, toteavat Plymothin yliopiston tutkijat. Joukko psykologeja, lääkäreitä ja tutkijoita ovat tulleet siihen tulokseen, että Tetris on monin tavoin lääkettäkin tehokkaampi apu vieroittamiseen.

Stara uutisoi aiemmin tutkimuksesta, jonka mukaan Tetriksen pelaamisesta on apua trauma-ja stressihäiriöihin. Nyt tutkijat ovat huomanneet, että pelistä on apua myös vieroitusoireiden lieventämisessä.

Yhdysvaltalainen Plymothin yliopisto on yhdistänyt voimansa australialaisen Queenslandin teknillisen yliopiston kanssa. Tetris-tutkimukseen osallistui koehenkilöitä, jotka kärsivät muun muassa tupakoinnin lopettamisesta seuranneista vieroitusoireista.

Tetristä pelaamalla vieroitusoireet vähenivät ja tupakoinnin lopettaminen helpottui. Vieroitusoireiden iskiessä koehenkilöt alkoivat pelata Tetristä ja vähitellen oireet väistyivät. Tutkijoiden mukaan Tetrikseen keskittyminen ohjasi koehenkilöiden ajatukset muualle ja halu riippuvuuden aiheuttamiin mielitekoihin katosi.

Daily Mail -lehden mukaan tutkimus on vakuuttanut lääketieteen ammattilaiset. Lääkärit suosittelevat Tetriksen pelaamista vieroitusoireisiin. Pelaaminen on paljon terveellisempi vaihtoehto, kuin se, että korvaisi riippuvuuden toisella, kuten lohtusyömisellä.