Mies unohti aurinkorasvan – varoittava esimerkki leviää verkossa

Matkailu Terveys · Annukka Heikkilä

Auringon vaaroista muistutellaan ihmisiä joka vuosi kesän tullen, ja tänään Suomessa käynnistyi kesän kuumin viikko. Jatkuvista varoittavista esimerkeistä huolimatta ihmiset menevät ulos palvomaan aurinkoa ilman tarvittavaa suojakerrointa. Reddit-palvelussa leviää kuva todella pahasti palaneesta miehestä.

Kuva saa viimeistään muistamaan aurinkorasvan ottamisen rantakassiin. Kuvassa mies on selätysten kameraan päin ja hänen selkänsä ihonväri on niin sokaiseva, että se saa kenet tahansa kauhistelemaan ja tuntemaan kuumottavan ja kivuliaan ihon selässään. Aurongossa poltettu iho on niin kirkuvan pinkki, että se saa katsojan jopa epäilemään kuvan aitoutta.

Kuvan ottanut Reddit-käyttäjä kommentoi kuvassaan muita neuvovaan sävyyn: ”Minun lankoni. Lapset, käyttäkää aurinkorasvaa”. Näin vakavan palamisen jälkeen pienimmätkin arkiset toiminnot, kuten pukeminen ja suihkussa käyminen osoittautuvat varmasti todella kivuliaiksi kokemuksiksi.