Wow! Leppäkertun lentoonlähtö hidastettuna

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Värikkäästä ja pilkullisesta kuorestaan tunnistettavat leppäkertut ovat tavanomainen näky Suomen kesäisessä luonnossa. Ne ovat myös hyödyllisiä ihmisille, sillä leppäkertut syövät ravinnokseen muun muassa punkkeja.

Nyt Youtubessa päästään seuraamaan upeaa, 1296 x 720 pikselin resoluutiolla taltioitua lähikuvaa ilmoihin nousevasta punaisesta hyönteisestä.

Rainer Bergomazin kuvaamalla videolla leppäkerttu lähtee lentoon ruohon varren päältä. Leppäkerttu avaa kuorensa, levittää niiden alta paljastuvat siipensä ja nousee niiden avulla lentoon. Näky esitellään hidastetun kuvan voimin, joten hyönteisen näyttävä ilmaannousu pääsee todella oikeuksiinsa.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat